فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت
سال چهارم شماره 1 (بهار و تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مسعود کیخا * صفحات 82-85
    امروزه شیوع عفونت های نوکاردیایی در سراسر جهان در حال افزایش است. آبسه های مغزی نوکاردیایی یکی از مهلک ترین اشکال بالینی عفونت های نوکاردیایی بوده که میزان مرگ ومیر قابل توجهی داشته و افراد نقص سیستم ایمنی و حتی سالم را نیز درگیر می کند. آبسه های مغزی نوکاردیایی در برخی موارد مشاهده شده است که با بدخیمی ها اشتباه گرفته می شود. این مطالعه با هدف اهمیت تشخیص آبسه های مغزی نوکاردیایی به عمل آمد.
    نوکاردیا، باکتری رشته ای گرم مثبت، هوازی، غیرمتحرک و اسید فاست نسبی است که به طور معمول در محیط کشت و بافت به صورت هایف های شاخه دار دیده می شود. این باکتری برای اولین بار در سال 1888 میلادی توسط دامپزشک فرانسوی به نام ادموند نوکارد (Edmond Nocard) از عفونت اسب جداسازی و گزارش شد؛ دومین گزارش مربوط به جداسازی این باکتری از لنفادنیت گاو مبتلا به مشمشه صورت گرفت، یک سال بعد محقق ایتالیایی به نام Trevisan این میکروارگانیسم را نوکاردیا فارسینیکا (Nocardia farcinica) نامید (1). گونه های نوکاردیا به صورت ساپروفیت در منابع طبیعی از قبیل آب، خاک، گرد و غبار، گیاهان و فضولات حیوانی در حال فساد زندگی می کنند و از طریق دستگاه تنفس و زخم های پوستی وارد بدن انسان شده و نوکاردیوز ریوی، جلدی-مخاطی و سیستمیک را ایجاد کنند (2). شایع ترین اشکال عفونت های بالینی نوکاردیا شامل: عفونت های تنفسی، عصبی، جلدی، زیر جلدی، جلدی- لنفاوی، مایستوما و عفونت های منتشره است که در بیماران نقص سیستم ایمنی و سالم مشاهده می شود. ریه ها، پوست و مغز از جمله شایع ترین ارگان های درگیر در عفونت های نوکاردیایی هستند (1-2).
    آبسه های نوکاردیایی در بیماران نقص سیستم ایمنی و افراد با سیستم ایمنی کارآمد مشاهده می شوند. آبسه های نوکاردیایی به میزان 1 تا 2 درصد از کل آبسه های مغزی را تشکیل می دهند اما میزان مرگ ومیر قابل توجهی دارند؛ به طوری که در بیماران نقص سیستم ایمنی میزان مرگ ومیر بالاتر از 55% و در بیماران با سیستم ایمنی کارآمد بیش از 20% است (3). با توجه به اینکه تظاهرات بالینی و عکس های رادیولوژی در بیماران مبتلا به تومورهای مغزی و آبسه های نوکاردیایی مشابه بوده لذا امکان بروز اشتباه در تشخیص وجود دارد و به منظور درمان صحیح و موثر بیماران می بایست تشخیص به درستی صورت گیرد (4-5). امروزه شیوع عفونت های نوکاردیایی با توجه به افزایش شمار بیماران نقص سیستم ایمنی و بهبود روش های تشخیصی در حال افزایش است (5). گزارشات مربوط به آبسه های مغزی نوکاردیایی در کشورمان نیز وجود دارد (6،3). برای شناسایی عفونت های نوکاردیایی، تنها یافته های بالینی و رادیولوژیک کافی نیستند. نوکاردیاها کند رشد هستند و جداسازی این باکتری ها از نمونه هایی همچون خلط دشوار است. تکنیک طعمه گزاری پارافین یکی از پرکاربردترین تکنیک های جداسازی نوکاردیا از نمونه های بالینی می باشد (2). برای شناسایی گونه های نوکاردیایی می توان از روش های مرسوم و موکولی استفاده کرد. روش های مرسوم شامل: شکل کلنی، رنگ آمیزی گرم و اسید فاست نسبی، رشد در محیط حاوی لیزوزیم، رشد در حرارت 45 درجه سانتی گراد، تجزیه کازئین، گزانتین، هیپوگزانتین، اسکولین، آدنین، ژلاتین و استفاده از سیترات، استامید و کربوهیدرات های مختلف است؛ اما باید توجه داشت که شناسایی بر اساس کشت و روش های مرسوم وقت گیر بوده و تفسیر نتایج آن نیازمند کارشناسان با تجربه است؛ از جمله روش های مولکولی که برای این منظور به کرات استفاده می شود می توان به روش های: 16S rRNA-restriction fragment length polymorphism (RFLP) ، HSP gene-RFLP، توالی یابی ژن های 16S rRNA (1500 region) ، 65KDa heat shock proteins (TB11 and TB12 primers) ، gyrB (GYRBF1 and GYRBR1 primers) ، sodA (Z205 and Z212 primers) اشاره کرد (7،2).
    برای درمان آبسه های نوکاردیایی توصیه می شود از یک دوره درمانی 12 ماهه استفاده شود. برای درمان عفونت نوکاردیوزیس از داروهای تری متوپریم سولفومتوکسازول (TMP-SMX) ، سفتریاکسون، آمیکاسین و مینوسیکلین استفاده می شود. تری متوپریم سولفومتوکسازول به عنوان داروی خط اول درمان عفونت های نوکاردیایی استفاده می شود (8،1).
    کلیدواژگان: نوکاردیا، آبسه های مغز، روش های مرسوم
  • مسعود کیخا * صفحات 86-94
    مایکوباکتریوم آویوم کمپلکس به صورت گسترده در محیط وجود دارند و عامل ایجاد کننده بیماری در حیوانات، پرندگان و بیماران نقص سیستم ایمنی و افراد سالم می باشد. هدف از این مطالعه به کارگیری روش ترادف یابی چند جایگاهی (MLSA) در شناسایی مایکوباکتریوم آویوم کمپلکس بود.
    در این مطالعه، ابتدا توالی ژن های 16S rRNA، rpoB و hsp65 برای 8 زیر گونه از کمپلکس مایکوباکتریوم آویوم از بانک ژنی جمع آوری شد. سپس این توالی ها به وسیله نرم افزار clustalW2 هم ردیف شدند و براساس این ژن ها درخت های فیلوژنتیکی رسم شد. در نهایت، توسط نرم افزار CLC Main benchwork توالی مربوط به هر زیر گونه با هم ترکیب شد و درخت فیلوژنتیک با روش neighbor-joining رسم شد.
    نتایج مبنی بر روش MLSA بهتر از مطالعه جداگانه ژن های 16S rRNA، rpoB و hsp65 بود.
    کلیدواژگان: مایکوباکتریوم آویوم، ترادف یابی چندجایگاهی، 16S rRNA، gyrB، hsp65
  • نیلوفر آقارضایی، فلورا فروزش * صفحات 95-106
    امروزه با پیشرفت دانش محققین در زمینه زیست شناسی سلول های بنیادی و نقش کلیدی آن ها در ایجاد ارگانیسم های چند سلولی پیچیده، اهمیت سلول های بنیادی در گسترش تومورها پررنگ تر شده است. پیشنهاد شده که سلول هایی با خصوصیات سلول های بنیادی به نام سلول های بنیادی سرطان (CSCs) در ایجاد و گسترش انواعی از سرطان های انسانی دخیل هستند. هدف از این مقاله مروری بررسی ویژگی های CSC ها در سرطان، عملکردشان، منشا و تفاوتشان با سلول های بنیادی می باشد.
    در این مطالعه مروری، جستجو در پایگاه های اطلاعاتی الکترونیکی و علمی،Google scholar ،Scopus، PubMed Medline و ISI انجام شد و مقالات معتبر مرتبط با موضوع مورد استفاده قرار گرفت.
    CSC ها، ریز جمعیت سلولی در تومورها هستند که توانایی خودنوسازی و تولید دودمان های ناهمگونی از سلول های سرطانی مولد تومور را دارا هستند. پیشنهاد می شود این سلول ها در تومورها، جمعیت متفاوت هستند و به عنوان هسته تومور مطرح می باشند که باعث عود، متاستاز و گسترش تومورهای جدید می شوند. همچنین ثابت شده است که در تومورها باعث ایجاد مقاومت به شیمی درمانی نیز می گردند.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی، سلول های بنیادی سرطان، منشا، عملکرد
  • سیمین ناصری، سمیه عباسی کیا، پریسا صدیق آرا * صفحات 107-113
    : استفاده از مواد غذایی به منظور پیشگیری از بیماری ها در سال های اخیر مورد توجه محققان قرارگرفته است. چای منبع طبیعی کافئین، تئوفیلین، تیانین، اسکوربات و آنتی اکسیدان ها است. هدف از این مطالعه بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و اثرات ضد التهابی و میزان فلاونوئیدهای چای رودسر و چای سیاه وارداتی در مقایسه با چای سبز است.
    در مطالعه مقطعی حاضر سه نمونه از هر چای به صورت تصادفی از سطح فروشگاه های زنجیره ای و نیز بازار مرکزی شهر تهران جمع آوری شد سپس به منظور بررسی توان آنتی اکسیدانی انواع چای، از ارزیابی احیا یون مس (Cupric assay) در حضور معرف مس و میزان جذب نوری آن در nm450 سنجیده شد. قدرت ضدالتهابی ترکیبات مورد مطالعه با آزمون ممانعت از دناتوره شدن پروتئین سرم با جذب نوری nm660 بررسی گردید. در نهایت میزان فلاونوئیدها به روش رنگ سنجی آلومینیوم کلراید نیز اندازه گیری گردید. برای مقایسه آن ها از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد.
    توان آنتی اکسیدانی و میزان فلاونوئیدها چای ایرانی به ترتیب معادل 03/0±231/ 0 و 0005/0±0242/0 شد. میزان خاصیت ضدالتهابی چای سبز با میزان 001/0±01/0 بیش از چای سیاه ایرانی (045/0=p) و نمونه وارداتی بود (027/0P=). در خصوص میزان فلاونوئیدها تفاوت معنی داری بین گروه ها مشاهده شد. میزان فلاونوئیدها چای سیاه بالاتر از چای وارداتی (045/0P=) و از چای سبز (038/0P=) بود.
    کلیدواژگان: فلاونوئیدهای کل، آنتی اکسیدان، ضدالتهاب، چای
  • سمیرا نصیری، ابراهیم بنی طالبی *، محمد فرامرزی، وحید ربیعی صفحات 114-124
    شیوع فزاینده اضافه وزن و چاقی، خطر ابتلا به دیابت را در سراسر جهان افزایش داده است، در این راستا فعالیت ورزشی می تواند ابزار موثری برای پیشگیری از دیابت به شمار آید. لذا هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیرات تمرین ترکیبی (هوازی-مقاومتی) بر فاکتورهای قند خون و پروفایل لیپیدی در زنان مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی مورد-شاهدی است. 28 زن مبتلا به دیابت نوع 2 با شاخص توده بدن 25 تا 30 کیلوگرم بر مترمربع و با سطوح HbA1c ? 5/6 % به طور داوطلبانه انتخاب شدند و به طور تصادفی و بر اساس هموگلوبین A1c در دو گروه مورد (14 نفر) و شاهد (14 نفر) قرار گرفتند. گروه مورد به مدت هشت هفته تمرینات هوازی و مقاومتی را انجام دادند. به این صورت که سه جلسه در هفته تمرین هوازی و به دنبال آن دو جلسه تمرین مقاومتی انجام گردید و گروه شاهد در هیچ فعالیت ورزشی شرکت نداشتند. سپس نمونه های خونی از آزمودنی ها گرفته و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS20 پردازش شدند.
    ).
    کلیدواژگان: مقاومت به انسولین، پروفایل لیپیدی، دیابت نوع 2، تمرین ترکیبی
  • پیمان پرویزراد *، جمشید یزدانی چراتی، مریم احمدیان صفحات 125-143
    : ازدواج عامل ایجاد خانواده، تکثیر و بقای نسل است. هدف از این مطالعه تعیین وضعیت خدمات بهداشتی ارائه شده به افراد در آستانه ازدواج بود.
    این پژوهش یک مطالعه ترکیبی بود که در بخش کمی، بصورت توصیفی-مقطعی 170 مراجعه کننده به مرکز بهداشت ساری که معیارهای ورود به پژوهش را داشته و به روش تصادفی ساده انتخاب شده بودند با پرسشنامه محقق ساخته برپایه مقیاس لیکرت، بررسی شدند. بخش کیفی با روش تحلیل محتوا از نوع استنباطی، از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته با ارائه کنندگان خدمات سلامت انجام گرفت.
    4/28% انتظارات مراجعین کلاس مشاوره ازدواج عالی، 6/42% خوب، 1/23% متوسط و 9/5% خیلی کم برآورده شد. بین نمره ارزیابی مراجعین از کلاس مشاوره با تحصیلات، شغل و محل سکونت رابطه معناداری پیدا شد. 93% افراد از مشاوره تالاسمی رضایت خیلی زیادی داشتند. 9/56% کیفیت آزمایشات پیش از ازدواج را عالی دانستند. در بخش کیفی، از مصاحبه با ارائه کنندگان در 3 قسمت، در کل 13 طبقه اصلی درباره وضعیت این خدمات، کمبودها و پیشنهادهای آنها بدست آمد.
    کلیدواژگان: آزمایش قبل از ازدواج، غربالگری قبل از ازدواج، مشاوره قبل از ازدواج غربالگری اجباری، آزمایش اجباری
  • رضا فاریابی، زهرا برزین، منیژه دادبخش، مطهره پیله ورزاده، غلامعلی حقیقت، حبیبه وزیری نسب، محمد مهدی سوری * صفحات 144-152
    منابع محدود ایجاب می کند برای رسیدن به سطح قابل قبولی از سلامت در تمامی ابعاد منابع موجود را به اولویت ها تخصیص دهیم. هدف از پژوهش حاضر تعیین اولویت های پژوهشی سال 1396 دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بر اساس مدل پیشنهادی سازمان بهداشت جهانی (COHRED) است.
    این مطالعه از نوع تحقیق در نظام سلامت HSR است که با مشارکت 14 نفر از اعضای هیئت علمی و 21 نفر از مدیران، کارشناسان و کارکنان بهداشت و درمان دانشگاه در منطقه جنوب استان کرمان با استفاده از مدل پیشنهادی کارگروه سازمان جهانی بهداشت انجام شد. پس از شناسایی افراد ذینفع، حیطه ها و عناوین پژوهشی مشخص گردید و اولویت های تحقیقاتی بر اساس معیارهای مدل امتیازدهی شد.
    از هفت حوزه پژوهشی مربوط به بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در منطقه جنوب استان کرمان شامل آموزش و توانمندسازی، قوانین و مقررات و فرایندهای اجرایی، سلامت روانی و اجتماعی، سلامت خانواده، بیماری های غیر واگیر، بیماری های واگیر و خطرات شغلی و محیطی بود. در مجموع 351 حیطه و موضوع به عنوان اولویت های دانشگاه تعیین شد.
    کلیدواژگان: اولویت، پژوهش، کارگروه توسعه تحقیقات
  • سجاد مظلومی، غلامعلی حقیقت، زهرا کولیوند، شیما رحمانی، حشمت الله نورمرادی * صفحات 153-163
    : مراکز آموزشی از جمله مدرسه ها، مکانی مطمئن در پرورش انسان قلمداد می شود و در فراهم آوردن زندگی سالم و نشاط انگیز و تربیت افراد با رفتار سالم، نقش بسیار ارزنده ای ایفا می کند. یک کودک معمولی حدود 1100 ساعت در هر سال را در کلاس می گذارند، بنابراین افزون بر اینکه دانش آموزان زمان نسبتا زیادی از اوقات خویش را در مدرسه می گذرانند، در دوران بسیار حساس زندگی نیز قرار دارند. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت بهداشت محیط مدارس ابتدایی و راهنمایی شهر آبدانان در سال 95 می باشد.
    این پژوهش یک مطالعه ی توصیفی ? مقطعی بوده و نمونه گیری به روش سرشماری انجام گرفته است. در این مطالعه 14 مدرسه دولتی ابتدایی و راهنمایی مورد بررسی قرار گرفت. برای انجام این تحقیق چک لیست ارزیابی وضعیت بهداشت محیط مدارس که توسط وزارت بهداشت تهیه شده است از طریق مشاهده مستقیم و اندازه گیری دقیق، تکمیل و جمع آوری شد و با استفاده از Excel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج این بررسی نشان داد که مدارس مورد مطالعه در اکثر موارد، از نظر وضعیت جمع آوری و دفع فاضلاب و زباله در شرایط مطلوبی قرار دارند. 71% از این مدارس فاصله ی مناسب آبخوری ها تا سرویسهای بهداشتی رعایت شده و در50% مدارس ممنوعیت عرضه مواد غذایی غیر مجاز رعایت شده است، ولی بیشتر مدارس فاقد تابلوی هشدار دهنده بوده و تناسب ابعاد میز نیمکت با ابعاد جسمی دانش آموزان در حال تحصیل رعایت نشده است.
    کلیدواژگان: بهداشت محیط، مدارس، شهر آبدانان
  • حشمت الله نورمرادی، غلامعلی حقیقت، افشین کریمی، سجاد مظلومی * صفحات 164-172
    : خوابگاه های دانشجویی نقش زیادی در سلامت جسمانی، روانی و وضعیت تحصیلی دانشجویان دارند. لذا این مکان ها بایستی از نظر رعایت اصول بهداشتی و ایمنی مناسب باشد تا دانشجویان در این محیط بتوانند به راحتی به فعالیت های خود بپردازند. هدف از این پژوهش بررسی وضعیت بهداشتی خوابگاه های پسرانه دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سال 1395می باشد.
    این مطالعه توصیفی - مقطعی در خوابگاه های دانشجویان پسر (سه خوابگاه) دانشگاه علوم پزشکی ایلام طراحی و اجرا گردیده است. . این مطالعه به صورت سرشماری با استفاده از چک لیست استانداردهای محیطی وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی انجام گرفت. جمع آوری اطلاعات مربوط به ارزیابی وضعیت بهداشتی اتاق های خوابگاه، به صورت تصادفی ساده انجام گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار2007 Excel استفاده شده است.
    مطالعه نشان داد که بیشترین درصد دانشجویان (53 درصد) دارای رنج سنی 30-20 سال می باشند. بیشترین امتیاز کسب شده مربوط به بهداشت ساختمان های خوابگاه ها بود. در این مطالعه 3 واحد خوابگاهی به نام های بوستان 1، 2 و 3 از نظر بهداشتی بودن و مطابقت با آیین نامه بهداشتی به ترتیب با امتیاز 01/71، 85/49 و 14/67درصد بودند.
    کلیدواژگان: خوابگاه دانشجوئی، بهداشت محیط، ایلام
|
  • Masoud Keikha * Pages 82-85
    Nocardia cerebral abscesses are rare and generally occur in immune-compromised patients but associated with a high mortality rate. This phenomenon can easily be confused with brain tumors due to the similarities in clinically and radiologically features. So diagnosis and appropriate antimicrobial therapy is very important, Trimethoprim-sulfamethoxazole is as the first-line treatment that described in most cases.
    Keywords: Nocardia, Brain abscess, Conventional methods
  • Masoud Keikha * Pages 86-94
    Introduction
    Mycobacterium avium complex (MAC) are ubiquitous in the environment which are the cause of disease in animals, birds and patients with immunodeficiency and healthy individual. The purpose of this study was to apply the multi-location sequencing method (MLSA) to identify mycobacterium avium complex.
    Methods
    In this study, the sequences of 16S rRNA, rpoB and hsp65 genes were collected from the GenBank for 8 subtypes of Mycobacterium avium complex. Then these sequences were aligned using clustalW2 software, and based on these genes, phylogenetic trees were constructed. Finally, using CLC Main benchwork software combined the sequence for each sub-species, and the phylogenetic tree was constructed with a neighbor-joining technique.
    Results
    The results of the MLSA method were better than the separate study of 16S rRNA, rpoB, and hsp65 genes.
    Conclusion
    The MLSA method is a useful tool for identifying and differentiating Mycobacterium avium complex subtypes.
    Keywords: Mycobacterium avium, Multi, locus Sequence Analysis, 16S rRNA, rpoB, hsp65
  • Niloofar Agharezaee, Flora Forouzesh * Pages 95-106
    Introduction
    Nowadays, the advancement of researcher's knowledge in the field of stem cell biology and its key role in the creation of complex multicellular organisms, the importance of stem cells in the development of tumors has become more significant. It has been suggested that cells with stem cell characteristics called cancer stem cells (CSCs) are involved in the development and spread of human cancers.
    The objective of this review is to consider the properties of CSCs, function, origin and the difference between CSCs and stem cells.
    Methods
    In this review the search was done in electronic and scientific databases including Scopus, PubMed, Google scholar, Medline and ISI. The related papers were used.
    Results
    CSCs are a subpopulation in tumors that have the ability to self-renewal and produce heterogeneous lines of cancer-producing tumor cells.
    CSCs are proposed to persist in tumors as a distinct population and they are core of tumor. They cause relapse and metastasis by giving rise to new tumors. Also it has been demonstrated that CSCs are the cause of chemotherapy resistance.
    Conclusion
    It has been shown that CSCs or tumor-initiating cells are the main cause of cancer resistance and relapse. Therefore, the advancement of CSC-based therapies has created a new hope for increasing survival and improving the quality of life in cancer patients. So, the ability to isolate and characterize these cells leads to the production of new drugs targeting CSCs.
    Keywords: Stem cells, Cancer stem cells, Origin, Function
  • Simin Naseri, Somayeh Abbasikia, Parisa Sadighara * Pages 107-113
    Introduction
    In recent years, there has been a growing interest in using food for prevention of disease. Tea is the natural source of caffeine, theophylline, theanine, ascorbate, and antioxidants. The objective of this study was to assess the antioxidant capacity, anti-inflammatory effects and flavonoids of Iranian tea from Rudsar and imported black tea in comparison with green tea.
    Methods
    In this cross-sectional study, three samples of each type of tea were randomly collected from chain stores and Tehran Central Market. Then, in order to assess the antioxidant capacity of different sorts of tea, copper ion resuscitation was assessed with the presence of copper reagent and its light absorption was evaluated at 450 nm. The anti-inflammatory capacity of the combinations under this study were evaluated with inhibition albumin serum denaturation at 660 nm. Finally, total flavonoids were measured via aluminum chloride colorimetric method. One-way ANOVA test was also used to compare them.
    Results
    The antioxidant capacity and total flavonoids of Iranian tea were 0.231±0.03 and 0.0242±0.0005, respectively. The anti-inflammatory activity of green tea was 0.01± 0.001. This amount was more than that of Iranian black tea (P=0.045) and more than that of imported black tea (P=0.027). The level of flavonoids contents of Iranian black tea was significantly different from imported black tea (P=0.045) and green tea (P=0.038).
    Conclusion
    In this study, the nutrition value of Iranian tea was compared with imported tea concerning the flavonoids and consequently, a considerable antioxidant capacity was detected.
    Keywords: Total flavonoids, antioxidant, anti, inflammatory, tea
  • Samira Nasiri, Ebrahim Banitalebi *, Mohammsd Faramarzi, Vahid Rabiei Pages 114-124
    Introduction
    Increasing prevalence of overweight and obesity, has increased the risk for diabetes around the world, in this regard, exercise activity is an effective tool for managing diabetes. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effects of combined training (aerobic-resistance) on blood sugar and lipid profile in women with type 2 diabetes.
    Methods
    The present study was a case-control cross-sectional one. Twenty-eight female patients with type 2 diabetic and body mass index of 25 to 30 kilograms per square meter and levels of HbA1c ≥ 6/5% were selected voluntarily and were randomly divided into case group (n = 14) and control group (n = 14) based on hemoglobin A1c. The case group performed aerobic and resistance training for eight weeks. They performed Aerobic exercise three times a week, followed by two sessions of resistance exercise. The control group did not participate in any regular exercise activity. Blood samples were collected and the data were processed using SPSS 20 Software.
    Results
    The results showed that eight weeks of combined training reduced body mass index, body fat percentage, blood glucose, insulin resistance, hemoglobin A1c and lipid profile in case group in comparison with those in control group (P 0.05).
    Conclusion
    The results of this study revealed that combined Training (aerobic-resistance) can play a positive role in managing blood glucose and lipid profiles in type 2 diabetes.
    Keywords: Insulin resistance_lipid profile_type 2 diabetes_combined training
  • Peyman Parvizrad *, Jamshid Yazdani Charati, Maryam Ahmadian Pages 125-143
    Introduction
    Marriage causes family, proliferation and survival of generations. The aim of this study was to determine the state of health services provided to individuals on the verge of marriage.
    Methods
    This was a mixed-method study that in quantitative part, with cross-sectional method 170 clients of Sari Health Center which had inclusion criteria, and were randomly selected, were evaluated by a questionnaire based on the Likert scale. At qualitative section, content analysis method, inferential type has been done through semi-structured interviews with health service providers.
    Results
    Expectations of 28.4% of participants in marriage counseling were at excellent level, 42.6% good, 23.1% moderate and 9.5% too low. Significant relationship has been found between clients’ scores to different aspects of premarital counseling class with education, occupation and living place. 93% of them were very satisfied with Thalassemia counseling. 56.9% said excellent about the quality of pre-marriage testing. In the qualitative part, from interviews with providers in 3 divisions, 13 key themes were obtained totally, about the status of these services, inadequacies and their suggestions.
    Conclusion
    need of couples for further learning in social-emotional relationships, family planning and correct sexual relations, and mandatory HBS Ag, HIV tests, genetic testing of families’ couples, non-addictive ten test and HCV seem essential in premarital health services. So it is suggested to revise deeply pre-marriage screening plans.
    Keywords: Premarital Examinations, Premarital Screening, Premarital Counseling, Mandatory Screening, Mandatory Testing
  • Reza Faryabi, Zahra Barzin, Manije Dadbakhsh, Motahereh Pilevarzadeh, Gholamali Haghighat, Habibe Vazirenasab, Mohammad Mehdi Soori * Pages 144-152
    Background And Objectives
    Limited resources require the prioritization of resources to reach the acceptable level of health in all aspects of existing resources. The purpose of this study was to determine the research priorities of Jiroft University of Medical Sciences in 2017 based on the WHO COHRED model.
    Materials And Methods
    This study was a Health System Research (HSR) project with the participation of 14 faculty members and 21 managers, experts and healthcare staff in the southern region of Kerman province. The model was proposed by the Council for Health Research for Development (COHRED), based on this study, the beneficiaries were first identified and the status of the region of Jiroft University of Medical Sciences was analyzed, then the specific fields and titles were identified. And priority research were determined by criterion and scoring.
    Results
    Seven research areas related to health and medical education in the southern region of Kerman province include training and empowerment, laws and regulations and executive procedures, mental and social health, family health, non communicable diseases, communicable diseases and occupational and environmental hazards. In total, 351 areas and topics were identified as priorities of the Jiroft University of medical sciences.
    Discussion and
    Conclusion
    In this project, research priorities of Jiroft University of Medical Sciences were determined. It is hoped that the presentation of research priorities, in addition to directing the proposed topics to the priorities, will be of interest to policy makers, reviewers and promoters of research projects in order to serve as a tool for optimal use of limited financial resources.
    Keywords: Research Priorities, Research Priorities, COHRED
  • Sajad Mazloomi, Gholam Ali Haghigaht, Zahra Koulivand, Shima Rahmani, Heshamtollah Nourmoradi * Pages 153-163
    Introduction
    School is a safe place in the upbringing of persons and play a quite significant role in providing a healthy and cheerful life and training healthy people. Childhood is a quite sensitive period of the life, and children spend a relatively large amount of their time at school. Therefore, in this study the environmental health status of primary and guidance schools of Abdanan city (Ilam) in 2016 was investigated.
    Methods
    The sampling of this descriptive cross-sectional study was conducted by the census method. In this study, a number of 14 governmental (state) primary and guidance schools were surveyed. To accomplish of this research, the school health assessment environmental checklist prepared by the Ministry of Health and Medical Education was completed through direct observation. The data was then analyzed using Excel 2007 software.
    Results
    The results showed that the schools in most cases were in desirable conditions in terms of collection and disposal of wastewater and solid waste;71 percent of these schools had adequate distance between drinking water sets and water closets and in 50 percent of the schools, unhygienic foods were not served. However, most of the schools had no warning signboards and the size of the bench and table was not proportionate to the physical dimensions of the students.
    Conclusion
    Based on these results, 61.93 percent of the studied schools had favorable health status in terms of the environmental health. The conditions of the number of toilets and drinking water sets should be urgently taken supervisions.
    Keywords: Environmental Health, Schools, Abadan Cityn City
  • Heshmatollah Nourmoradi, Gholam Ali Haghighat, Afshin Karimi, Sajad Mazloomi Dr * Pages 164-172
    Introduction
    Student dormitories play a substantial role in the physical, mental and academic well-being of the students. Therefore, these places should be appropriate in the view of health and safety so that students in this environment can easily do their work. The purpose of this study was to survey the health status of male dormitories of Ilam University of Medical Sciences in 2017.
    Methods
    This descriptive cross-sectional study was designed and implemented using a checklist prepared on the basis of environmental standards of the Ministry of Health and Medical Education in the dormitory of male students (3 dormitories) of Ilam University of Medical Sciences. Also, in the assessment of the health status of dormitory rooms, sampling was done randomly. The data was analyzed by Excel 2007 software.
    Results
    The study showed that the highest percentage of students (53%) had an age range of 20-30 years. The highest score was related to the health of dormitory buildings. In this study, 3 dormitories named Boostan 1, 2, and 3 were investigated. All three dormitories were in terms of health and compliance with health regulations with a score of 71.01, 49.85, and 67.14% respectively.
    Conclusion
    Based on the findings, Bostan 2 dormitory had more positive points and less defects than other dormitories (77.71%). Bostan 1 and 3 dormitories need more attentions to reach health indicators. Considering that students, dormitories are considered one of the most important and noticeable places, where the health problems of the studied dormitories should be dissolved.
    Keywords: Student Dormitory, Environmental Health, Ilam